2013. április 7., vasárnap

Túrós grissini


Maradt még túróm gondoltam kipróbálom ezt a grissinit, eddig még kimaradt. Háát 2 tepsi kicsit túlsült, egyik pillanatban még hóka, aztán meg jó barna. De a párom benyomta tévés közben majdnem az egészet, szóval azért jó lett. Az utolsó tepsire nagyon figyeltem, szebb is lett. A recept szintén Limara keze alól került ki. 

Hozzávaló:
25 dkg finomliszt
20 dkg túró
1 tojás
1 tk. só
5 dkg vaj
1,5 dkg élesztő
1-2 ek. tejföl 
1-2 ek. szezámmag



A lisztet tálba szitálom, elmorzsolom az élesztővel. Hozzáadom a sót, a vajat és a túrót. A tojást egy kis tálkában felverem adok hozzá egy-két evőkanál tejszínt és a bő felét a liszthez öntöm, a másik felét elteszem a lekenéshez. Összeállítom a tésztát, egy-két evőkanál tejföllel lazítom, letakarom és kb. 30 percig hagyom pihenni.
Ezután lisztezett felületre borítom és kb. 3 mm vastag, 20-22 cm széles téglalapot nyújtok belőle. Lekenem a félretett tojással és megszórom a szezámmaggal. 4-5 mm széles csíkokra szabom. Mindet megtekerem (a két végét ellentétes irányba csavarom) úgy teszem a sütőpapíros tepsire. Csak addig pihentetem, míg a sütő bemelegszik.
Légkeveréssel sültek 190 fokon kb. 18 percig. Légkeverés nélkül 200 fokon kell sütni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...